8.5 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Vâlcea Percheziții în București, Vâlcea și Constanța la persoane bănuite de spălare de...

Percheziții în București, Vâlcea și Constanța la persoane bănuite de spălare de bani. Prejudiciul este de 10 milioane de euro

-

Procurori de la Parchetul General efectuează cercetări față de mai multe persoane fizice și juridice într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cursul zilei de astăzi, 31 august 2016, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, ofițeri ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române vor face 16 percheziții domiciliare în municipiul București și pe raza județelor Vâlcea și Constanța la domiciliile/reședințele persoanelor și la sediile/punctele de lucru ale societăților implicate în activitatea infracțională, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie .

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că, în perioada 2006 – 2016, administratorii a zece societăți comerciale din județele Vâlcea și Constanța au operaționalizat un mecanism financiar-fiscal prin care au obținut foloase în mod ilegal, prin diminuarea obligațiilor fiscale, dar și prin achiziționarea de active la prețuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive semnificative, în scopul creșterii nereale a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), toate în scopul eludării obligațiilor fiscale datorate statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de peste 40 milioane lei (echivalentul a 10 milioane de euro).

În cauză se beneficiază de suportul specialiștilor Direcţiei Antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Antifraudă Fiscală, al lucrătorilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliției Române, al celor din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalității economice din inspectoratele județene de poliție Argeș, Olt și Constanța, precum și de sprijinul operativ al lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.