11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Cercetaţi pentru tâlhărie

Vâlcea: Cercetaţi pentru tâlhărie

Poliţiştii Poliţiei Staţiunii Voineasa au fost sesizaţi de un bărbat din municipiu Feteşti, judeţul Ialomita, despre faptul că a fost agresat fizic de mai multe persoane necunoscute.
Din primele cercetări, s-a stabilit că bărbatul a fost agresat de 4 bărbaţi, fiindu-i sustrasă şi borseta în care se afla o sumă de bani, documente, carduri şi un telefon mobil.
În urma activităţilor investigative efectuate s-a reuşit stabilirea persoanelor bănuite de comiterea faptelor de agresiune exercitate asupra victimei şi participaţia penală a fiecăruia dintre aceştia. Astfel că cercetările vor fi continuate faţă de P. Mihai, de 23 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată şi faţă de V. Adrian, C. Mihai, ambii de 21 de ani şi I. Marin, de 26 de ani pentru infracţiunea de loviri sau alte violenţe.
În baza probatoriului administrat în cauză, tinerii de 21 de ani şi cel de 23 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, prejudiciul a fost recuperat în mare parte.
În cursul zilei de ieri, tinerii au fost prezentaţi procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile pentru toate cele 4 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de tâlhărie şi lovire şi alte violenţe.

Pentru prevenirea unor astfel de infracţiuni vă sfătuim :
– La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni. Nu staţi cu spatele spre acele locuri;
– Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă; alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112;
– Folosiţi orice motiv pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute. Nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestora. Dacă este cazul, apelaţi la uşa unui vecin de la parter. Instruiţi-vă în acest sens şi copiii;
– Când liftul nu funcţionează, fiţi atenţi la cei care urcă sau coboară de la etaj, mai ales între parter şi etajul 1 sau între etajele 1 şi 2;
– Luminile de la intrarea în bloc şi din faţa liftului trebuie să rămână aprinse odată cu lăsarea întunericului;
– Închideţi uşa imobilului după ora 22,00 sau protejaţi imobilul cu un interfon;
– Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate;
– Pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate şi la ore târzii;
– Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile virane;
– Nu acceptaţi cunoştinţe întâmplătoare;
– Pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari;
– Dacă un prieten vă conduce acasă, rugaţi-l să aştepte până intraţi în locuinţă în deplină siguranţă;
– Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători şi anunţaţi Poliţia, la 112;
– Nu opuneţi rezistenţă dacă agresorul v-a vizat doar geanta sau portmoneul.  Viaţa dumneavoastră  este mult mai preţioasă decât bunurile. Fiţi atent însă la fizionomia agresorului, pentru a-l putea descrie cât mai bine la Poliţie şi pentru a creşte astfel şansele de a fi prins cât mai repede.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS