Acasă Local Vâlcea Mai puţini şomeri în judeţul Vâlcea la sfârşitul lunii iunie

Mai puţini şomeri în judeţul Vâlcea la sfârşitul lunii iunie

-

La sfârşitul lunii iunie, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 4,18%, mai mică cu 0,07 puncte procentuale faţă de luna anterioară.
Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii iunie 2016 a fost de 7143 persoane (în creștere cu 126 persoane față de luna mai 2016).
Rata şomajului înregistrat pe sexe : în luna iunie, rata şomajului masculin  a fost de 4,35 %,  iar rata şomajului feminin de 3,98%.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 2036 persoane au fost indemnizate şi 5107 neindemnizate. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 30 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 156 persoane faţă de luna precedentă.
În luna iunie au intrat în evidență un număr de 304 persoane – proaspăt absolvenți.
Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii iunie 2016 se prezintă astfel : 2372 persoane provin din mediul urban şi 4771 persoane provin din mediul rural.
Cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 2461 persoane şi 30-39 ani (1541 persoane).
În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel :
– ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (75,7%) ;
– şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 20,5% din totalul şomerilor înregistraţi ;
– şomerii cu nivel de instruire universitar reprezintă 3,8% din numărul total de şomeri înregistraţi.
După durata şomajului, numărul șomerilor înregistrați în categoria 1-3 luni a fost de 1493 persoane, ceea ce reprezintă 20,9% din totalul șomerilor.
În luna iunie 2016 s-au încadrat un număr de 396 persoane din rândul şomerilor.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.