5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Pană de curent în municipiul Râmnic și mai multe localități limitrofe

Vâlcea: Pană de curent în municipiul Râmnic și mai multe localități limitrofe

O pană uriașă de curent a afectat, după ora 16,15, municipiul Râmnicu Vâlcea și mai multe localități limitrofe din județ, a declarat prefectul județului Vâlcea, Radu Renga, care a convocat pentru ora 18.00 o ședință a Comandamentului pentru Situații de Urgență, scrie Agerpres.

Potrivit prefectului, avaria ar fi fost produsă în rețeaua Transelectrica. Radu Renga a precizat pentru AGERPRES că a luat legătura de urgență cu instituțiile publice, inclusiv IPJ și ISU Vâlcea, pentru a fi pregătite de intervenție și a fluidiza traficul în oraș și a sprijini agenții economici pe perioada cât durează avaria.

„La 17,15 minute am fost sunat de CEZ și mi s-a comunicat faptul că s-a reușit măcar pentru platforma chimică, unde sunt cei mai mari agenți economici, repornirea curentului unde situația ar fi fost destul de gravă. În rest am dat dispoziții ca IPJ, ISU, poliție locală, șefi de post din localitățile județului să fie în dispozitiv pentru a preveni, a ajuta, agenții economici și a fluidiza traficul acolo unde sistemele de semaforizare nu funcționează”, a precizat Renga.

„Toate echipajele de la Poliția Rutieră și toți agenții disponibili au fost trimiși în trafic, pentru a fluidiza circulația în zonele cu trafic aglomerat”, a declarat, pentru AGERPRES, Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS