21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Şedință de instruire a primarilor și secretarilor în vederea organizări și desfășurări a alegerilor locale din anul 2016

Vâlcea: Şedință de instruire a primarilor și secretarilor în vederea organizări și desfășurări a alegerilor locale din anul 2016

În Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea, a avut loc instruirea primarilor și secretarilor unităților administrativ teritoriale cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritatea administrației publice locale din 2016.
Programul de desfășurare a ședinței a cuprins patru teme și anume:
– Activitățile ce revin primarilor în organizarea alegerilor locale din iunie 2016;
– Sarcinile ce revin primarilor și secretarilor în organizarea și desfășurarea alegerilor locale;
– Precizări privind selecția informaticienilor la birourile electorale;
– Cheltuielile ce revin autorităților administrației publice locale.

Ședința de instruire a fost condusă de prefectul județului Vâlcea, Dumitru-Nicu Cornoiu, iar la aceasta au participat subprefectul județului Vâlcea, Aurora Gherghina, directorul Filialei Sud-Vest Oltenia a Autorității Electorale Permanente, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale Vâlcea și șeful Serviciului Financiar Contabilitate Instituția Prefectului Vâlcea.

Ședința de instruire a avut și o parte destinată discuțiilor interactive, atât primarii, cât și secretarii unităților administrativ teritoriale având posibilitatea să solicite informații suplimentare privind detaliile organizării și desfășurării în bune condiții a procesului electoral din iunie 2016.
Un punct important în cadrul ședinței de instruire l-a reprezentat semnalarea lipsei informaticienilor, dar și a experților electorali în numeroase secții de votare de la nivelul județului Vâlcea. În acest sens, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale Vâlcea le-a transmis celor prezenți identificarea în regim de urgență a unor persoane care să corespundă unor criterii necesare desfăşurării activității atât în perioada premergătoare alegerilor locale, cât și în timpul acestui proces.
În privința actelor normative emise pentru desfășurarea alegerilor locale 2016, acestea pot fi consultate pe site-ul Instituției Prefectului Județul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS