11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale

Vâlcea: Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Măldăreşti şi Posturilor de Poliţie Arondate au desfăşurat activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente, verificarea legalităţii tăierilor şi circulaţiei materialului lemnos, prevenirea faptelor antisociale, combaterea comerţului ilegal şi respectarea măsurilor privind paza bunurilor. Astfel, poliţiştii au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8760 de lei, pentru nerespectarea OUG 195/2002, Legii 61/1991, Legii 333/2003, Legii 12/1990.
Totodată, poliţiştii au confiscat 6,416 m.c. lemn lucru, specia fag şi 600 de kg de cărbune.
În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri din întreg judeţul au depistat unsprezece infracţiuni rutiere, dintre acestea cinci infracţiuni au fost de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi cinci conduceri având dreptul de conducere suspendat/ fără a poseda permisul de conducere. Dintre acestea amintim:

Ieri, în jurul orei 09.30, S. Viorel, în vârstă de 39 de ani, din com. Stoeneşti, a condus pe DN 67 – Stoeneşti, un autoturism având permisul de conducere suspendat. De asemenea, în aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Prundeni, au fost sesizaţi cu privire la faptul că în com. Ioneşti, a avut loc un eveniment rutier. Ajunsă la faţa locului, echipa operativă a stabilit faptul că J. Marius, în vârstă de 33 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul volanului părăsind partea carosabilă şi a lovit un gard din plasă de sârmă.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS