16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaTrafic în condiţii de iarnă în zona Vidra - Obârşia Lotrului

Trafic în condiţii de iarnă în zona Vidra – Obârşia Lotrului

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că în judeţul Vâlcea a nins abundent în ultimele ore pe DN7A, în zona Vidra – Obârşia Lotrului. Pe carosabil s-a depus un strat de zăpadă care măsura aproximativ 20 de centimetri. În zona Vidra, un autoturism cu tracţiune pe spate nu a mai putut înainta, iar traficul rutier s-a întrerupt. Circulaţia fost reluată, însă cu dificultate. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire.

Conducătorii auto aflaţi în zonă trebuie să pornească la drum doar după ce utilajele de deszăpezire intervin eficient. De asemenea, este necesar ca autovehiculele să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, inclusiv cu lanţuri antiderapante.

„Ninge abundent pe DN 7A între Voineasa și Obârșia Lotrului, stratul de zăpadă măsoară peste 5 cm pe carosabil. Un număr de 60 de mașini cu turiști rămăseseră blocate pe drum, la baza pârtiei. Acum s-a descongestionat traficul, avem două echipaje ale CNADNR care lucrează în zonă, am mai trimis două și dacă e nevoie apelăm la Gorj pentru ajutor. Pe Valea Oltului stăm atenți pentru monitorizare, suntem sub avertizare până duminică la ora 12,00”, a declarat sâmbătă prefectul județului Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS