16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Cercetat pentru tâlhărie

Vâlcea: Cercetat pentru tâlhărie

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea  au efectuat cercetări în cazul unei sesizări de tâlhărie. A fost identificat persoana bănuită de comiterea infracţiunii şi reţinut pentru 24 de ore.

La sfârşitul anului 2015, poliţiştii din cadrul poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la comiterea unei infracţiuni de tâlhărie de către persoane necunoscute în zona de nord a municipiului.
Din primele cercetări s-a stabilit faptul că în jurul orei 19.30, victima a intenţionat să intre în scara unui bloc, având conectate căştile audio la telefonul mobil şi a fost surprinsă de smulgerea din mână a bunului de către un tânăr necunoscut.
Persoana vătămată nu a fost ameninţată sau agresată fizic.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit stabilirea identităţii persoanei bănuite  de comiterea faptei de tâlhărie. Este vorba despre A. Marian, de 18 ani, din comuna Ioneşti. Prejudiciul în valoare de aproximativ 900 de lei a fost recuperat şi predat victimei. În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii l-au reţinut pe tânăr pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

În vederea prevenirii acestui gen de infracţiuni, Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii vă recomandă:
– nu purtaţi la vederea, în mod ostentativ bunuri sau obiecte de valoare, cum sunt bijuteriile;
– poşetele şi genţile purtaţi-le pe cât posibil pe umăr şi aveţi grijă să fie închise;
evitaţi deplasările în zone izolate, retrase;
– la intrarea în imobil, observaţi dacă sunt prezente persoane necunoscute, suspecte;
– dacă observaţi că sunteţi urmărit, îndreptaţi-vă spre zone aglomerate, chiar dacă asta presupune devierea de la itinerariul dumneavoastră.

În cazul în care sunteţi victimă sau martor la o astfel de faptă, apelaţi de urgenţă Numărul Unic de Urgenţă 112, apel gratuit şi încercaţi să reţineţi cât mai multe date referitoare la autor/autori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS