24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVoluntari din Europa la Râmnicu Vâlcea pentru proiectul "Mergi pentru Verde"

Voluntari din Europa la Râmnicu Vâlcea pentru proiectul „Mergi pentru Verde”

Asociaţia FCASEC v-a lansa, pe 23 octombrie, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Rîmnicu Vâlcea, un nou proiect de voluntariat.
Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +,Mobilităţi ale tinerilor, Serviciul European de Voluntariat,şi se intitulează sugestiv ”Go Green” (Mergi pentru Verde). La acest nou proiect de voluntariat participa 6 voluntari din Portugalia, Spania, Polonia, Germania şi Turcia. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Cozia şi îşi propune să continue activităţile unui alt proiect de voluntariat încheiat la 31 martie 2015. Evenimentul v-a fi un bun prilej de a află noutăţi despre programul Erasmus + şi despre proiectele de tineret.

Voluntarii vor contribui prin prezentări proprii, prezentări ale organizaţiilor partenere. De asemenea, voluntarii vor expune aşteptările şi provocările personale de la acest proiect de voluntariat.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
– promovarea de „comportamente verzi” în rândul celor 6 voluntari şi în comunităţile locale implicate în activităţile proiectului.
– creşterea mobilităţii transnaţionale în rândul tinerilor cu oportunităţi reduse prin implicarea directă în proiect a 6 voluntari cu oportunităţi reduse şi prin popularizarea programului Erasmus
– promovarea educaţiei non-formale în rândul tinerilor cu oportunităţi reduse,în special în rândul tinerilor din comunităţile rurale de rromi.
– dezvoltarea de competenţe antreprenoriale în rândul tinerilor participanţi la proiect.
– dezvoltarea unui parteneriat de durata între organizaţiile partenere,parteneriat ce va promova exemplele de bune practici în domeniul voluntariatului specific protejării mediului înconjurător.
Conferinţă de lansare a proiectului se va încheia cu un apel către participanţi pentru a lua parte la evenimentul”Plantăm fapte bune în Vâlcea”eveniment desfăşurat în cadrul campaniei”Plantăm fapt bune în România”.Astfel în 14 Noiembrie 2015,voluntarii FCASEC,alături de alţi voluntari vor plantă arbori pe două parcele de 11 hectare,situate în zona Feţeni, acţiune ce contribuie şi la promovarea educaţiei ecologice şi a protejării mediului înconjurător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS