15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Şi-a omorât consăteanul cu mai multe lovituri de topor şi cuţit

Vâlcea: Şi-a omorât consăteanul cu mai multe lovituri de topor şi cuţit

Poliţiştii Secţiei 10 Rurală Măciuca au fost sesizaţi ieri prin SNUAU 112 cu privire la faptul că  un bărbat a fost agresat fizic de un vecin.
În baza sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au identificat pe uliţa sătească din comuna Măciuca un bărbat de 59 de ani prezenta mai multe plăgi în zona gâtului şi la nivelul toracelui.
Echipa medicală SMURD ajunsă la faţa locului a efectuat manevre de resuscitare, însă fără rezultat, declarând decesul victimei. Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea s-a constituit o echipă operativă, coordonată de procurorul de caz din cadrul Tribunalului Vâlcea şi au fost demarate activităţi de căutare a persoanei bănuite de comiterea faptei, N. Vergil, de 60 de ani, din localitate.
Cadavrul  a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea, în vederea efectuării autopsiei medico-legale şi stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor decesului.
Din primele verificări, s-a stabilit faptul că pe fondul unui conflict mai vechi, bărbatul de 60 de ani, a surprins victima pe uliţa sătească şi l-a  lovit cu un cuţit şi topor de mai multe ori. Fiind surprins de un cetăţean, persoana bănuită de comiterea faptei a fugit de la locul faptei, ascunzându-se în pădurea din localitate. Bărbatul a fost suspectat de comiterea de fapte cu violenţă.
Au fost formate echipe de scotocire  formate din poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţiei Rurală Măciuca, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic, însoţiţi de câini de urmă, Poliţiei oraşului Bălceşti, sprijiniţi de jandarmi, pădurari şi voluntari. După aproximativ 12 ore de căutări, s-a reuşit identificare acestuia, reţinerea şi conducerea la sediul poliţiei pentru audieri.
Bărbatul este în prezent încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS