Acasă Local Vâlcea Vâlcea: Acţiuni ale poliţiştilor pentru siguranţa cetăţenilor

Vâlcea: Acţiuni ale poliţiştilor pentru siguranţa cetăţenilor

-

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii vâlceni  acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranţă publică, având în vedere  că o mare parte dintre români beneficiază de concediu,  şi sunt aşteptate creşteri ale valorilor de trafic pe principalele drumuri naţionale, cu precădere pe cele care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei, precum şi înregistrarea unor aglomerări de persoane în staţiile mari de cale ferată, aerogări, autogări, zonele adiacente acestora şi pe mijloacele de transport public.
Astfel, s-au organizat acţiuni preventive, fiind în alertă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase.
Peste 350 de poliţişti vâlceni au urmărit asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, sancţionând orice încălcare a normelor de convieţuire socială.
În urma celor 37 de acţiuni, au fost constatate 22 de infracţiuni,  judiciare, , la regimul circulaţiei sau de altă natură.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat ample acţiuni cu caracter preventiv atât în mediul urban, cât şi rural în vederea creşterii siguranţei în trafic şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

Poliţiştii din cadrul structurilor rutiere au aplicat 422 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsură complementară, au fost reţinute 50 permise de conducere, dintre care 124 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

În total, în urma abaterilor contravenţionale constatate,  poliţiştii vâlceni au aplicat 547 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 121.693 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cetăţean captiv între două primării. Partea a doua

Un doljean încearcă să afle, cu certitudine, de ani buni, de care primărie aparţine terenul său, situat la marginea Craiovei. Pe hărţile de la OCPI figurează pe Cârcea, dar impozitul îl plăteşte la Craiova. Situaţia a apărut din cauză că nici până acum autorităţile nu au clarificat limitele administrative ale Craiovei cu localităţile limitrofe.

Horoscop

Berbec Puteţi susţine discuţii elevate spre admiraţia celorlalţi. La un moment dat, vă veţi mira şi voi, cât sunteţi de capabil pentru...