28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Un medic a fost trimis în judecată după ce a luat mită de la peste 200 de persoane

Vâlcea: Un medic a fost trimis în judecată după ce a luat mită de la peste 200 de persoane

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au finalizat cercetările într-un dosar în care o doctoriţă din Drăgăşani este cercetată pentru aprobarea unor dosare de pensionare în mod ilegal. Violeta Bica pretins bani şi produse alimentare de la sute de persoane care au solicitat pensionarea pentru incapacitate de muncă sau eliberarea unor certificate medicale de invaliditate. Procurorii au reuşit să probeze că medicul a primit în câteva luni suma de 25 300 de lei.  Violeta Bica a fost arestată în luna aprilie a acestui an şi a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea a 223 de acte materiale de luare de mită. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada octombrie 2014-aprilie 2015, Violeta Bica, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Cabinetului de expertiză medicală Drăgăşani, din subordinea Casei Judeţene de Pensii Vâlcea, a primit în mod repetat, de la un număr de 223 persoane, sume de bani variind între 50 lei şi 200 lei (în valoare totală de 25.300 lei) sau bunuri.

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată Violeta Botoran, pentru trafic de influenţă, şi Maria Vlăducu Iovănescu, pentru dare de mită şi trafic de înfluenţă. În cursul anului 2012 şi în luna septembrie 2013, Violeta Botoran a pretins, în două rânduri, suma totală de aproximativ 9.000 lei de la un vâlcean, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă membrii Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, asupra cărora a susţinut că are influenţă, pentru a-i determina să emită acesteia certificat de încadrare în grad de handicap. De asemenea, Maria Iovănescu a remis diferite sume de bani Violetei Bica pentru a încadra sau a menţine în grad de invaliditate 19 persoane. Printre cei trimişi în judecată se numără şi Marian Onuţ, agent de poliţie în cadrul IPJ Vâlcea, pentru complicitate la luare de mită. Poliţistul a intermediat remiterea unui bun material către doctoriţa Violeta Bica. Acesta a intermediat legătura dintre Violeta Bica şi un bărbat din comuna Laloşu.

Pe parcursul urmăririi penale, procurorii au dispus instituirea unor sechestre asupra sumelor de bani și unor bunuri mobile și imobile ce aparțin Violetei Bica, în vederea dispunerii confiscării speciale dar și a confiscării extinse.
Sesizarea cu privire la cercetarea faptelor din această cauză a fost efectuată de ofițerii S.J.A. Vâlcea, iar pe parcursul cercetărilor au fost îndeplinite de către aceștia multiple activități procedurale dispuse de procuror prin ordonanțele de delegare, în îndeplinirea unora dintre acestea beneficiindu-se de sprijin din partea lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul SJA Argeș, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Sibiu, Bacău, Vrancea, Tulcea, Bistrița Năsăud, Giurgiu, Teleorman, Timiș și Caraș Severin.
Pe parcursul cercetărilor s-a colaborat cu Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea și Inspectoratul Județean de Jandarmi Vâlcea, fiind puse în executare cu ajutorul acestora peste 200 mandate de aducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS