16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Aproape 400 de elevi din ţară participă la Festivalul ”Flori de cântec românesc”

Vâlcea: Aproape 400 de elevi din ţară participă la Festivalul ”Flori de cântec românesc”

Casa de Cultura a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea va găzdui duminică, 17 mai, Festivalul Naţional de Interpretare Muzicală şi Dansuri Populare pentru elevi ”Flori de cântec românesc”, aflat la cea de-a VIII-a ediţie.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea şi Asociatia AB IMO PECTORE 4, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicul Vâlcea, Liceul Tehnologic „Căpitan N. Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea.
La această ediţie vor participa 380 de elevi cu vârste cuprinse între 5 ani şi 18 ani din şcoli gimnaziale, licee, şcoli populare de artă, palate ale copiilor şi licee de artă din 17 judeţe. Pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor se vor întalni 110 interpreţi de muzică populară, 8 grupuri vocale şi 8 ansambluri folclorice din toate zonele folclorice din ţară. Competiţia se va desfăşura pe cinci categorii de vârstă la secţiunea de interpretare, iar secţiunea de dansuri populare va aduce pe scena din Râmnicu Vâlcea suite de dansuri populare din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Ardeal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS