11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCod galben de ploi, grindină și vijelii în Oltenia

Cod galben de ploi, grindină și vijelii în Oltenia

Cod galben de ploi, grindină și vijelii în Oltenia. Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru zone din Oltenia și sud-vestul Munteniei. Este vorba de judeţele Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Olt și Teleorman. Alerta meteo intră în vigoare diseară și este valabilă până mâine.

Șase judeţe vor fi sub atenţionare cod galben de averse, descărcări electrice și grindină, de marți seara până miercuri seara. În judeţele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt și Teleorman vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă. Cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat vor depăși 35…40 l/mp. Îndeosebi în regiunile intracarpatice, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.

Atenţionarea este valabilă de marți, ora 18.00, până miercuri la ora 18.00.

Atenţionare cod galben de inundaţii

Hidrologii au emis, marți, o atenţionare cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri noapte pe râuri din 5 judeţe. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, alerta hidrologică se instituie în intervalul marți ora 22.00 – miercuri ora 24.00, pe râurile din bazinele hidrografice Jiu și Olt. 

Atenționarea vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe râuri din județele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj şi Olt, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare miercuri între orele 9.00 – 20.00 pe unele râuri din judeţele Gorj şi Vâlcea.

Citeşte şi: Taxa de pod de la Feteşti, suspendată de la 1 iunie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS