5.1 C
Craiova
miercuri, 7 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentOlt: Prins de două ori fără permis a ajuns în arest

Olt: Prins de două ori fără permis a ajuns în arest

Un bărbat de 35 de ani, din comuna Vădăstrița, județul Olt a fost urmărit de polițiști pe străzile din județ, după ce a refuzat să oprească la semnalul acestora. Oamenii legii l-au reținut pe șofer după ce acesta a întrat cu mașina pe un câmp.

„La data de 28 august, polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Vișina, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au reținut un bărbat cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

„În fapt, pe 26 august, în jurul orei 04:00, polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Vișina, în timp ce desfășurau activități specifice, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 544, în comuna Vădăstrița. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar, polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, care a părăsit partea carosabilă, pătrunzând pe islazul comunal, unde a fost depistat de către polițiști.

Conducătorul auto a fost identificat, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Vădăstrița”, conform IPJ Olt.

Bărbatul nu avea nici permis de conducere și era și beat

În urma verificărilor, polițiștii au realizat că bărbatul nu avea nici permis de conducere și era și beat. Totodată, șoferul era cercetat pentru o altă faptă de conducere fără pernis, săvârșită la începutul lunii.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere. De asemenea, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind continuate cercetările în vederea documentarii activității infracționale“, au mai precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Bărbatul mai era cercetat într-un dosar penal

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că bărbatul mai era cercetat într-un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, infracțiune ce ar fi fost comisă de către acesta în noaptea de 1/2 august 2022.

În urma probatoriului administrat, la data de 28 august, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, pe numele bărbatului de 35 de ani, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Astăzi, 29 august 2022, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, față de acesta”, au adăugat reprezentanții IPJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS