10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO parte dintre elevii cu toxiinfecţie alimentară au fost externaţi

O parte dintre elevii cu toxiinfecţie alimentară au fost externaţi

Unii dintre elevii de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina care s-au prezentat în serviciul de Urgenţe al SJU cu simptomatologie digestivă, rămânând internaţi, au fost externaţi joi. Rezultatele probelor prelevate nu sunt deocamdată disponibile.

Primele externări au fost făcute joi, la o zi de la internare. 24 de copii, elevi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, au ajuns, începând cu seara zilei de marţi, 24 mai 2022, în serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu simptomatologie care sugera o afecţiune digestivă: dureri abdominale, greaţă, vărsături, diaree, dureri de cap, frison, febră. 

Printre cei care au prezentat simptomatologie digestivă sunt însă şi elevi care nu au mâncat la liceu, susţine directorul colegiului

Printre cei care au prezentat simptomatologie digestivă sunt însă, susţine directorul colegiului, prof. Christian Ionescu, şi elevi care nu au mâncat la liceu. Mai mult, din evidenţele angajaţilor cantinei, marţi au fost servite la masa de prânz peste 250 porţii, însă de probleme digestive s-au plâns mult mai puţini copii. 

Despre primii doi copii externaţi din spital a aflat şi directorul Christian Ionescu. „S-au externat doi dintre cei care au fost internaţi şi au diagnosticul «gastroenterocolită acută» amândoi. Părerea mea este că nu e toxiinfecţie alimentară, pentru că aşa ar fi trebuit să scrie la diagnostic. Toxiinfecţia e toxiinfecţie, gastroenterocolita e gastroenterocolită. 250 de copii au mâncat pe 24 mai. La prânz au avut acelaşi meniu, numai seara şi dimineaţa mănâncă numai cei mari, elevii mici nu au masă. Eu rămân la ideea că nu este toxiinfecţie alimentară.  Dacă analizele spun ceva, e OK, dacă nu spun ceva, e clar că este de altă natură“, a declarat directorul unităţii şcolare. 

Cititi atricolul integral pe adevarul.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS