3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBani, bijuterii şi droguri, ridicate de la cămătari

Bani, bijuterii şi droguri, ridicate de la cămătari

Poliţiştii au descins, ieri, la domiciliile unor persoane din Caracal şi Corabia, Olt, suspectate de comiterea infracţiunilor de camătă, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă. Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi acordat sume de bani cu dobândă mai multor persoane. Dacă banii nu erau returnați, cămătarii recurgeau la violență sau șantaj împotriva persoanelor împrumutate. În urma percheziţiilor au fost ridicare sume de bani, bijuterii şi droguri.

Oamenii legii susţin că infracţiunile au fost comise începând cu anul 2016.                                                       „Din cercetări a reieșit că, din 2016 și până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar dacă banii nu erau returnați, ar fi folosit violența sau șantajul împotriva acestora.

În urma perchezițiilor, pentru continuarea cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale, au fost descoperite și ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, 8 tablete de culoare albastră (total 4 grame) și 2 pliculețe cu praf de culoare alb (total 2 grame).

De asemenea, au mai fost ridicate 23 de telefoane mobile, 2 tablete, un aparat GPS, 5 laptopuri, 2 dispozitive de scanare, o unitate de calculator, precum și mai multe documente și înscrisuri”, au precizat oamenii legii.

Cinci suspecţi, ridicaţi şi duşi la audieri

După efectuarea percheziţiilor, cinci persoane au fost ridicate şi duse sediul unității de poliție în vederea audierii.

La percheziţii au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, polițiști de la transporturi şi de frontieră, dar şi jandarmi din Olt şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Acest dosar este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS