20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiÎn Olt, 4 cadre didactice cu COVID au decedat, în Mehedinți - 3

În Olt, 4 cadre didactice cu COVID au decedat, în Mehedinți – 3

Până marți, 236 de școli care au invocat lipsa resurselor și a capacității de asigurare a protecției sanitare au cerut trecerea în online.

Alte 83 de școli au cerut trecerea în online pentru că au cazuri de infectare, a detaliat marți seară, la TVR, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. În București și în Olt sunt cele mai multe școli care au formulat astfel de cereri. În București este vorba despre 110 școli, iar în Olt despre 50 de școli care au cerut suspendarea activității după ce 4 cadre didactice au murit. Unitățile de învățământ din 10 județe nu au făcut nicio cerere de trecere în online.
Sunt și 10 județe – Bistrița-Năsăud, Brăila, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea și Vaslui – care nu au făcut nicio cerere de trecere în online.

Ministrul a ținut să remarce că în Cluj și în Timișoara, unde ratele de infectare sunt apropiate de cea din București, au fost doar câte 4 școli care au făcut trecerea în online. În Iași a fost o singură școală.

„Pot să vă spun că în județul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a 4 cadre didactice a accentuat foarte puternic starea de îngrijorare – patru cadre didactice din județul Olt, în care avem 50 de școli care au cerut suspendarea activității. În Mehedinți, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a 3 colegi, avem și stare de carantină și acestea sunt explicațiile pentru numărul mare de școli din județul Mehedinți care au solicitat trecerea în online”, a precizat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS