6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarantină zonală pentru două localităţi din Olt

Carantină zonală pentru două localităţi din Olt

Prefectura Olt a anunţat că s-a instituit carantina zonală pentru satele Cezieni și Corlătești din comuna Cezieni, pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 28.09.2021, ora 16:00, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia răspândirii a noului coronavirus SARS-CoV-2.

În comuna Cezieni (satele Cezieni și Corlătești) se instituie, pe perioada carantinei zonale, următoarele măsuri:

  • Este strict interzisă intrarea/ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene și comunale.
  • Controlul măsurilor privind limitarea deplasării persoanelor în/din satele Cezieni și Corlătești din comuna Cezieni, județul Olt, și asigurarea ordinii publice se vor realiza de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt sau Inspectoratul de Poliție al Județului Olt, după caz.
  • Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere (se poate redacta şi de mână), legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.
    Pentru persoanele care se află în tranzit următoarele măsuri sunt obligatorii:
  • Se permite tranzitarea localității carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate.
  • Prin grija administrației publice locale și al Inspectoratului de Poliție Județean Olt se vor stabili căile de circulație care tranzitează zona respectivă și aducerea la cunoștința populației prin mijloacele mass-media a acestei măsuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS