21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Măsuri de carantină în comuna Vișina Nouă

Olt: Măsuri de carantină în comuna Vișina Nouă

Începând de astăzi, în conformitate cu Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Olt , în comuna Vișina Nouă a fost instituită zonă de carantină.

Carantina zonală în comuna Vișina Nouă a fost instituită pentru o perioadă de 14 zile.

Dat fiind adoptarea prezentei măsuri, Jandarmeriei Olt îi revine misiunea de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de polițiști, au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.

Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale și forestiere.

De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Purtarea măștii este obligatorie, atât în spațiile deschise cât și în cele închise, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reședinței este interzisă.

Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS