34 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăLocalA început vaccinarea anti-COVID și-n Olt

A început vaccinarea anti-COVID și-n Olt

-

Centrele de vaccinare anti-COVID a personalului medical au devenit funcționale și în județul Olt. Primul medic vaccinat a fost chiar șeful centrului din Slatina.

Primii vaccinaţi au fost medicul epidemiolog Cătălin Pătru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, chirurgul Radu Ene, precum şi directorul de îngrijiri de la aceeaşi unitate sanitară, Mirela Stăncioiu.

„Personalul medical ştie deja care este importanţa şi necesitatea vaccinării. Ceea ce trebuie să înţelegem este că vaccinarea nu este o activitate care se adresează doar personalului medical. De vaccin trebuie să beneficieze toată populaţia generală”, a spus Cătălin Pătru, care în toamna anului trecut a fost testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Potrivit prefectului judeţului Olt, Florin Homorean, în judeţ au sosit luni 975 de doze de vaccin anti-COVID, care au fost repartizate în cele patru centre din spitale.

La Slatina pot fi vaccinate în fiecare zi câte 100 de persoane.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Dan Stana, s-au înscris pentru vaccinare 704 cadre medicale din această unitate, primii programaţi pentru a fi imunizaţi fiind angajaţii de la Secţia Boli Infecţioase, Unitatea de Primiri Urgenţe şi ATI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Prognoza meteo în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru...

ȘTIRI GdS