22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalActivități de prevenție în Săptămâna Europeană a Mobilității în Olt

Activități de prevenție în Săptămâna Europeană a Mobilității în Olt

La nivel european se derulează Săptămâna Europeană a Mobilității în perioada 16- 22 septembrie.

În această perioadă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt desfășoară activități informativ – preventive în trafic, în vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere a conducătorilor auto și a celorlalți participanți.

Polițiștii vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la adaptarea vitezei la condițiile de drum, păstrarea distanței între vehicule, conducerea sub influența alcoolului, oboseala la volan, utilizarea telefonului mobil, precum şi portul centurii de siguranță.

Conducătorii auto pot accesa  website-ul www.roadpolsafetydays.eu pentru a descărca și completa, ,,Angajamentul meu pentru zilele siguranței ROADPOL”.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, precum și ca ziua de 17 septembrie 2020 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS