11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmii olteni, alături de elevi în noul an şcolar

Jandarmii olteni, alături de elevi în noul an şcolar

Odată cu începerea noului an şcolar, unul dintre obiectivele prioritare ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt îl constituie asigurarea ordinii publice  şi creşterea gradului de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ.

Deşi deschiderea noului an şcolar începe fără festivităţi, jandarmii vor fi prezenţi pentru a ne asigura că totul se desfăşoară în condiţii optime de siguranţă.

Pe parcursul întregului an, jandarmii vor participa la menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona instituţiilor de învăţământ aflate în competenţă, în sistem integrat, acţionând în cadrul patrulelor mixte şi al echipajelor constituite.

În vederea creşterii gradului de siguranţă al elevilor vom fi în permanenţă în apropierea şcolilor, iar în  itinerariile de patrulare ale echipajelor de jandarmi vor fi  incluse traseele pe care aceştia se deplasează la şi de la şcoală.

De asemenea, vor continua acţiunile preventiv-educative desfăşurate de către jandarmi în instituţiile de învăţământ, în scopul cunoaşterii de către elevi a prevederilor legale pe anumite domenii de interes, modul de acţiune în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, precum şi consecinţele săvârşirii unor astfel de fapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS