5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Mijloacele de transport în comun verificate de polițiști

Olt: Mijloacele de transport în comun verificate de polițiști

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, la nivelul județului Olt, se desfășoară acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

În această dimineaţă, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub autoritatea Prefectului, au continuat să acționeze pe raza județului Olt, pentru a verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul acțiunii desfășurate au fost efectuate verificări în trafic, fiind vizat transportul de persoane.

Cu această ocazie, au fost verificate 27 de mijloace de transport în comun cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Peste 90 de persoane au fost legimitate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În urma acestor acțiuni au fost depistate o persoană care nu a respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționata contravențional cu avertisment.

De asemenea alte 22 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 8.945 de lei, fiind reţinut un permis de conducere.

Asfel, un bărbat, de 58 de ani, în calitate de conducător auto, în timp ce efectua transport de călători pe ruta Brebeni – Slatina, a fost oprit pentru control pe strada Drăgăneşti, din municipiul Slatina. Cu această ocazie, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1305 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Cetățeni trebuie să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS