21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: 101 persoane sunt internate în spital cu COVID-19

Olt: 101 persoane sunt internate în spital cu COVID-19

Prefectura Olt a anunțat că, astăzi, în județ sunt 101 persoane sunt confirmate cu COVID-19 și internate în spital. Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Olt se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate COVID-19 de la începutul pandemiei: 385;
  • Număr persoane externate de la începutul pandemiei: 234, din care: persoane vindecate: 180; persoane externate la cerere: 54;
  • Număr persoane pozitive care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu: 34;
  • Număr persoane internate confirmate COVID-19: 101;
  • Numărul total de decese COVID-19 de la începutul pandemiei: 16;
  • Număr total de probe recoltate COVID-19 de la începutul pandemiei: 4921.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Olt a fost înregistrat un nou deces asociate COVID-19, respectiv: o femeie (55 ani), internată pe 7 iulie, decedată pe 12 iulie şi care suferea de diabet zaharat tip II, obezitate grad II, hemangiom cerebral operat si radiat, bronhopneumonie.

Printre persoanele confirmate pozitiv sunt prefectul județului Olt, dl Florin-Constantin Homorean, 5 cadre ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt și 4 cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului

În vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul instituției noastre au fost adoptate următoarele măsuri imediate:

  • Dezinfecția spațiilor în care își desfășoară activitatea persoana infectată, precum și a spațiilor comune (holuri, scări, etc.). Dezinfecția s-a efectuat în cursul acestei dimineți, înainte de începerea programului de lucru (ora 6:00), cu o firmă autorizată pentru operațiuni DDD, sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Olt;
  • Identificarea tuturor contacților la locul de muncă ai persoanei infectate și impunerea măsurii de izolare la domiciliu. Într-o primă etapă au fost identificate 13 angajați cu care persoana infectată a intrat frecvent în contact. Datele de identificare ale acestor persoane au fost comunicate către Direcția de Sănătate Publică Olt în vederea desfășurării anchetei epidemiologice și testării Covid-19 potrivit metodologiei INSP;
  • Limitarea temporară a accesului în instituție până la primirea rezultatelor testării Covid-19 pentru persoanele anterior menționate și anularea întâlnirilor planificate a fi organizate la sediul Instituției Prefectului – Județul Olt în perioada 13 și 14 iulie 2020.

Accesul în Instuția Prefectului

La nivelul Instituției Prefectului – Județul Olt sunt stabilite și respectate reguli clare privind accesul în instituție, printre care controlul temperaturii corporale cu termometru non-contact și purtarea obligatorie a măștii de protecție. În acest sens, instituția a achiziționat 3 termometre non-contact (câte unul pentru fiecare sediu) și a cumpărat cu regularitate măști de protecție.

Persoana infectată a fost admisă la locul de muncă după efectuarea triajului la intrarea în unitate întrucât temperatura corporală măsurată nu a înregistrat niciodată valoarea de 37,3 0C.

Întâlnirile de la Instituția Prefectului – Județul Olt s-au organizat doar în condiții de asigurare a distanțării fizice între participanți și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție. Întâlnirile cu mai mulți participanți (ședințe ale CJSU) fiind organizate în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt.

Pentru a preveni apariția unor altor cazuri de infectare, în perioada imediat următoare se vor reevalua măsurile dispuse la nivelul instituției pentru limitarea răspândirii și prevenirii situațiilor de risc ce pot afecta siguranța/sănătatea și securitatea în muncă a personalului instituției

Persoanele care s-au externat la cerere şi cele care au refuzat internarea au fost atenţionate cu privire la faptul că dacă  nu respectă recomandarea de autoizolare riscă să intre sub incidenţa legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS