12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCovid-19: Zeci de piețe și marketuri, controlate de polițiștii olteni

Covid-19: Zeci de piețe și marketuri, controlate de polițiștii olteni

38 de marketuri și piețe de pe raza județului Olt au fost verificate în dimineața zilei de duminică, 12 iulie a.c., în cadrul unei acțiuni care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat controalele în piețele, târgurile și marketurile din județul Olt și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Aproximativ 230 de persoane au fost legimitate în vederea verificării cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru încălcare prevederilor Lg.12/1990 și ale Lg.61/1991, în valoare de 4500 de lei.

La acțiuni au participat peste 180 de efective.

Actiunile in sistem integrat vor continua și în zilele următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS