13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: S-au primit ajutoarele constând în alimente și produse de igienă

Olt: S-au primit ajutoarele constând în alimente și produse de igienă

Prefectura Olt a anunțat că, în perioada 3 -17 iulie, vor fi recepționate produsele de igienă și produsele alimentare din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Aceste produse vor fi recepționate la locația depozitelor stabilite de fiecare unitate administrativ-teritorială cu sprijinul Instituției Prefectului, urmând ca, în termen de 45 de zile de la recepție, acestea să fie distribuite către beneficiarii finali.

Numărul pachetelor ce vor fi recepționate pe fiecare categorie de produs este de 31.806, conținând produse de igienă (pastă de dinți, detergenți, săpun lichid, periuțe de dinți) și produse alimentare (făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, pateu de ficat și compot de fructe).

Beneficiarii finali sunt:

  • Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
  • Persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale. Acordarea de sprijin acestor persoane se realizează numai în cazul în care există stocuri de produse de igienă și alimente după epuizarea distribuirii către primele două categorii de persoane.

După recepția pachetelor la nivel de județ se va proceda la distribuirea acestora către beneficiarii finali. Programul de ridicare va fi anunțat în perioada imediat următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS