6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajații Ambulanței Olt infectați cu COVID- 19 vor să dea autoritățile în judecată

Angajații Ambulanței Olt infectați cu COVID- 19 vor să dea autoritățile în judecată

Angajații Ambulanței Olt infectați cu noul coronavirus vor să dea autoritățile în judecată şi susţin că s-au infectat cu ajutorul lor.

Cea mai mare parte a angajaților infectați cu noul coronavirus de la Ambulanța Olt au hotărât să contacteze un avocat care să-i reprezinte în lupta cu autoritățile. O parte, spun aceștia, s-ar fi putut infecta chiar în spital, pentru că nu mai cred în testele comunicate inițial.

20 de angajați ai Ambulanței Olt au la acest moment teste pozitive pentru noul coronavirus, după ce primul caz a apărut în 19 mai. Atunci, o colegă domiciliată în Mioveni a fost testată într-un spital din Argeș și confirmată cu pozitiv. După acea comunicare a început testarea în masă a angajaților de la SJA Olt, începută mai întâi cu colegii de tură ai asistentei. Dintre aceștia au și apărut, la doar o zi, primele rezultate pozitive, iar numărul a crescut cu fiecare nouă zi.

Vor să angajeze o casă de avocatură

„Ne-am infectat cu ajutorul lor, pentru că noi nu am fost infectați. O harababură și un haos total. Pe eprubetă s-au scris doar niște inițiale și foarte mulți au fost cu aceleași inițiale. Erau sunați oameni a doua zi după testare: «mergeți și vă prezentați la spital, că sunteți pozitivi. Și întrebau – de unde știți? Păi, v-a ieșit pozitiv testul! Păi, ce test, că eu n-am făcut testul? A, atunci căutăm pe altcineva. » Pe o colegă au anunţat-o marți că e negativă, iar joi au chemat-o și au internat-o, că e pozitivă. Doi colegi, asistent și șofer, joi seară le spune conducerea Ambulanței că sunt negativi, mâine să vină la serviciu. Au venit vineri dimineață la serviciu, iar le-a confirmat că sunt negativi. Pe la 4.00 după amiază le spune DSP-ul -Parcați repede mașina și mergeți și vă prezentați la spital.


Pe eprubete nu s-au trecut decât niște inițiale. Întâmplător, cu inițialele mele au fost două. Eu sunt convins că nu am avut nimic și ce pățesc acum, patima și trauma pe care o am acum, îmi trebuie trei luni să-mi revin… Sigur te infectezi, odată ce te bagă cu cei infectați. Mă întreb și eu cum au atribuit ei testul ăla? Iei două inițiale și pui pozitiv, cauți pe-o listă și zici – ăsta e! Și cu al treilea test, e negativ, cui îl dai? Mai bine îi fac pozitivi p-amândoi, că e riscul mai mic“, a declarat Dumitru Comănescu, unul dintre angajații care au făcut demersul de a contacta o casă de avocatură.

Vor să fie izolați la domiciliu

Aflați, o parte, pentru a doua săptămână în spital, cu al doilea test pozitiv, sau neconcludent, în alte cazuri, pacienții se revoltă și spun că nu înțeleg logica pentru care sunt ținuți „captivi“, atâta timp cât au cunoștințe de specialitate și ar putea sta în siguranță izolați la domiciliu. Asta pentru că nu prezintă, peste jumătate dintre ei, niciun simptom, a declarat o asistentă.

„Persoanele care au venit în contact cu noi sunt izolate acasă la domiciliu, dar nu se știe dacă sunt pozitivi sau nu. Pot să fie pozitivi, dar oamenii sunt tot așa, asimptomatici, n-au nimic, da? Eu stau aici în spital până mă negativez, iar ei după 14 zile ies din izolare și se duc la serviciu.

Nici eu n-am nimic. Nu mă doare capul, nu mă doare burta, n-am nimic. Doar că trebuie să stau aici izolată? Pentru ce? Când vom ieși de aici nu vor rămâne lucrurile așa. O să le luăm pe toate să le punem cap la cap“, a declarat asistenta, dezvăluind că asemeni și altor colegi a luat decizia să renunțe la tratamentul administrat, Plachenil și Kaletra, două medicamente ale căror efecte adverse deja le-ar fi resimțit, mulți confruntându-se cu scaune diareice.

Un răspuns oficial, săptămâna viitoare

Focarul de coronavirus de la Ambulanța Olt este deja cercetat și de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, care joi, 28 mai 2020, au înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Prefectura Olt a încheiat de asemenea un control efectuat de o echipă mixtă al SJA Olt, însă nici concluziile acestea nu sunt deocamdată disponibile. Cât despre acuzele aduse de angajații SJA spitalizați, reprezentanții DSP Olt au transmis că un punct de vedere „fundamentat“ va fi prezentat miercuri, 3 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS