3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOLT: 13 angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță, testați pozitiv cu noul coronavirus

OLT: 13 angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță, testați pozitiv cu noul coronavirus

După ce marți, 19 mai, DSP Argeș a anunțat autoritățile din Olt că o femeie care lucrează în județul Olt este internată în spitalul din Mioveni, cu diagnostic confirmat de Covid-19, zeci de colegi ai acesteia au fost testați, primele rezultate fiind communicate miercuri.

Din 50 persoane testate la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, locul de muncă al asistentei internate și confirmate pozitiv în 18 mai, în Mioveni, 12 sunt de asemenea positive. Se aștepată însă alte 20 de rezultate, așa că numărul angajaților din cadrul SJA Olt infectați ar putea fi mai mare.

„În urma confirmării unui caz cu infectia COVID-19 al unui angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt din data de 18.05.2020, Directia de Sănătate Publica Olt, în cadrul anchetei epidemiologice a procedat la testarea unui numar de 50 de angajati, contacti directi ai cazului.

Din cele 50 de probe, în cursul zilei de 20.05.2020 au fost prelucrate 30 de probe, în laboratorul din cadrul D.S.V.S.A. Slatina, 12 probe au fost cu rezultat pozitiv pentru infectia COVID-19;

➢ contactii de familie vor respecta masura izolarii la domiciliu, pe o perioada de 14 zile;

➢ aplicarea masurilor de curatenie si dezinfectie curenta a tuturor spatiilor la unitatea angajatoare.

În vederea limitării răspândirii infecției cu COVID- 19, măsurile impuse de DSP Olt vor fi în funcție de situatia epidemiologică de la nivelul institutiei angajatoare“, a transmis DSP OLt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS