16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: 22 de persoane,internate în spital cu COVID-19

Olt: 22 de persoane,internate în spital cu COVID-19

Direcția de Sănătate Publică Olt a anunţat că în judeţ nu s-au înregistrat cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 în ultimele 24 ore.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, 5 persoane fiind externate astăzi.

Până acum, 22 persoane diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus se află internate în spital.

Au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2.

În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 280 de persoane. Alte 437 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru județul Olt, au fost prelucrate 1440 de teste COVID-19. 

Începând cu data de 07.05.2020, Direcţia de Sănătate Publică Olt a demarat campania de retestare a personalului centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstince, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, din judeţul Olt, în conformitate cu Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus.

În urma primei etape de testare, la nivelul a două centre rezidenţiale au fost depistaţi 2 angajaţi infectaţi cu noul coronavirus, fiind demarată imediat o anchetă epidemiologică în cadrul căreia au fost prelevate probe atât personalului, cât şi beneficiarilor din cele două centre. Rezultatele testării au fost negative, cele două persoane infectate cu noul coronavirus fiind declarate vindecate în data de 09.05.2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS