12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltUltimul caz confirmat cu noul coronavirus a băgat în izolare 16 angajați ai spitalului din Slatina

Ultimul caz confirmat cu noul coronavirus a băgat în izolare 16 angajați ai spitalului din Slatina

Nouă asistente, șase infirmiere și un medic sunt în monitorizare, după ce marți, un pacient care în urmă cu o săptămână se afla internat în secția Cardiologie a SJU Slatina a fost confirmat cu noul coronavirus.

Rezultatul bărbatului de 57 ani a fost transmis astăzi. El s-a aflat, în perioada 2-4 mai 2020, internat într-un spital din București, unde a și fost testat. Rezultatul a fost comunicat astăzi, bărbatul fiind preluat de la domiciliu și transportat la spitalul din Caracal.

„Pacientul a fost internat, în perioada 2 – 4 mai, într-o clinică medicală cardiovasculară din București, în scop explorator și de evaluare clinică a stării de sănătate, față de afecțiunea de bază. Pe 3 mai a fost testat pentru determinarea infectiei cu COVID- 19. Directia de Sănătate Publică Olt a fost notificată astăzi de către laboratorul de investigație asupra rezultatului buletinului de analiză. Bărbatul este pozitiv pentru infecția COVID-19. S-a declanșat ancheta epidemiologică în jurul cazului pentru identificarea contactilor de spital și de familie. La data prezentei, pacientul se află în Spitalul Caracal, în secția de comorbidități în supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună”, a transmis DSP Olt.

Tratat trei zile la Slatina

Anterior plecării la clinica din București, pacientul a fost însă tratat, pentru trei zile, la Slatina, în secția Cardiologie. După comunicarea rezultatului, 16 angajați din cadrul secției au intrat în izolare. Managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, a transmis un comunicat despre situația generată de situația pacientului, menționând traseul acestuia în unitatea slătineană, dar și faptul că personalul a fost protejat conform protocolului.

„Pacientul, confirmat Covid-19, a fost internat, urmând procedura din cadrul UPU Slatina, în secția de Cardiologie a SJU Slatina, cu afecțiuni cardiologice, fără afecțiuni respiratorii, în perioada 28 – 30 aprilie. Pacientul a fost externat cu stare ameliorată în data de 30 aprilie, fără să prezinte afecțiuni respiratorii.

Ca urmare a comunicării efectuate de Direcția de Sănătate Publică Olt, către SJU Slatina, cu privire la confirmarea Covid-19 a pacientului respectiv, într-un spital din Municipiul București, au fost identificați la nivelul SJU Slatina, un număr de 16 angajați, care au intrat în contact cu pacientul.

Cei 16 angajați au intrat în contact cu pacientul purtând echipamentul de protecție standard, conform ordinelor Ministerului Sănătății.
Pentru a evita orice posibilitate de infectare a personalului SJU Slatina sau a pacienților internați, celor 16 angajați li se vor recolta exudate faringiene și vor fi trimiși în auto-monitorizare în următoarea perioadă, conform procedurilor interne ale SJU Slatina“, se menționează în comunicat.

Nu se face referire, însă, la faptul că în salon cu acest pacient s-au aflat, pentru câteva ore fiecare, alți doi pacienți, între timp externați, și care la rândul lor vor fi căutați și testați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS