12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDupă Dolj, angajați DGASPC cu coronavirus și în Olt

După Dolj, angajați DGASPC cu coronavirus și în Olt

Doi angajați ai DGASPC Olt din două centre rezidențiale au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Unul a terminat tura de 14 zile începută înainte de Florii, celălalt ar fi intrat deja infectat în tura a doua.

Testele pentru angajați au fost efectuate în 24 aprilie, la ieșirea din prima tură, respectiv 25 aprilie, la intrarea în cea de-a doua tură de 14 zile. Reamintim că Guvernul a impus printr-o ordonanță militară ca în centrele de tip rezidențial angajații să fie izolați la locul de muncă, timp de 14 zile, această perioadă fiind urmată de o alta de 14 zile de izolare la domiciliu.

Rezultatele testelor prelevate în 24 și 25 aprilie au venit în 1 și 2 mai, întreg personalul din cele două centre în care au apărut rezultatele pozitive, precum și beneficiarii, fiind acum retestați. Este vorba de centrul din Băbiciu, unde o persoană care a ieșit din tură a fost testată pozitiv, și de o persoană de la Centrul Cezieni, testată pozitiv la intrarea în tura a doua.

500 de angajați testați

La ieșirea din prima tură de 14 zile, respectiv la intrarea în tura a doua, au fost testați aproximativ 500 angajați ai DGASPC, din toate centrele de pe raza județului. Încă se mai așteaptă, a spus directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca, rezultatele pentru angajați de la centrul din Fălcoiu.

Procedura nu a presupus, însă, și testarea inițială a angajaților la intrarea în prima tură.

Directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca, a declarat că s-au efectuat circuite speciale pentru a se evita și alte contaminări și că se lucrează deja pe mai multe scenarii de risc, în așteptarea rezultatelor retestării. La centrul din Băbiciu sunt 15 beneficiari asistați, deserviți acum de nouă angajați, toți testați negativ la intrarea în cea de-a doua tură, iar la Cezieni sunt 54 persoane asistate și 32 angajați pentru care s-au repetat, ieri și astăzi, testările, având în vedere că între momentul prelevării primelor teste și cel al comunicării rezultatelor a trecut aproape o săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS