14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus Olt. Peste 300 locuri de carantină, dar numărul oltenilor care se întorc se menține ridicat

Coronavirus Olt. Peste 300 locuri de carantină, dar numărul oltenilor care se întorc se menține ridicat

Numărul persoanelor aflate la acest moment în carantină în județul Olt a ajuns la 158, iar de la începutul perioadei de monitorizare au ieșit din carantină 62. Numărul locurilor disponibile în spațiile din județ a crescut de asemenea constant, ajungând la peste 300 în acest moment, însă trebuie suplimentat, pentru că în continuare în județ vin zilnic zeci de olteni din zonele roșii. Ultimele 97 locuri au fost identificate în cursul zilei de duminică, 29 martie 2020, urmând să fie operaționalizate curând.


Sunt 1.941 persoane în izolare la domiciliu, iar alte 1.242 au ieșit din această formă de monitorizare.


„În cursul zilei de astăzi, prefectul județului Olt, împreună cu președintele Consiliului Județean Olt și reprezentanți ai autorităților implicate din cadrul C.J.C.C.I., au efectuat o analiză cu privire la aplicarea, la nivelul județului Olt, a prevederilor art. 1, alin. (2) din H.G. nr. 201/2020, potrivit căruia ”(…) autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantină (…)”. Astfel, au fost identificate noi spații de carantinate instituționalizată, urmând a fi operaționalizate un număr de 97 de locuri.


Având în vedere numărul ridicat de persoane care intră pe teritoriul României din zonele afectate de Covid-19, cu domiciliul în județul Olt, și pentru care trebuie asigurată carantinarea instituționalizată în județul de domiciliu, este necesar un efort susținut, comun, al tuturor autorităților cu responsabilități în prevenirea răspândirii infecției cu Covid-19, pe toată durata stării de urgență.


Asigurăm cetățenii județului Olt de întreaga implicare în gestionarea acestei situații “, au transmis reprezentanții Prefecturii Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS