20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate 1.200 viziere pentru medicii din prima linie, confecționate de voluntarii din Olt

1.200 viziere pentru medicii din prima linie, confecționate de voluntarii din Olt

Voluntari cu profesii diverse s-au adunat într-un demers concret și au pus la cale confecționarea de vizier pentru personalul medical din prima linie. Vor continua cu materiile prime pe care reușesc să le mai achiziționeze, având în plan să doteze, astfel, personalul din spital, de la Ambulanță, dar țși medicii de familie.

Inițiativa aparține voluntarilor |Clubului Rotary Slatina, care ajutați de oameni de afaceri, partenerio, sponsori, s-au apucat să confecționeze și să distribuie vizier. Cu ajutorul unei firme sunt în lucru 1.200 viziere, acestea urmând să ajungă, într-o primă fază, la personalul din SJu Slatina, Serviciul Județean ed Ambulanță Olt, centrele de dializă, Spitalul Municipal Caracal.


„ Membrii clubului s-au mobilizat, au identificat un furnizor de material PVC potrivit si, cu ajutorul firmei NION DESIGN, au inceput confectionarea unui numar de 1200 de viziere pentru medici. Din partea firmei mentionate, domnul Ionut Naidin a asigurat în mod gratuit manopera, alăturându-se efortului colectiv de a oferi mai multa siguranță medicilor olteni în interventiile lor. Vizierele nu sunt de unica folosinta, ele pot fi reutilizate dupa igienizare corespunzatoare“, au precizat reprezentanții Rotary, prin intermediul unui comunicat de presă.


Pentru că nevoile personalului medical vor fi foarte mari, voluntarii nu se opresc aici. O problem este deja aprovizionarea cu materie primă, însă se speră ca lucrurile să fie rezolvate, de aceea voluntarii fac apel la solidaritate.


„Este încă mare nevoie de echipamente de protecție a medicilor din alte spitale din Olt, a medicilor de familie, astfel că Clubul Rotary Slatina face apel pentru donatii cu materiale PVC pentru confectionarea lor sau sponsorizari în bani în contul: ASOCIATIA CLUBUL ROTARY SLATINA, RO 67RZBR 00000 60000 975201, deschis la Raiffeissen Bank Slatina“, se mai precizează în comunicatul reprezentanților Rotary.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...