10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPsihologii din Olt se pun la dispoziția celor care nu mai pot face față crizei coronavirusului

Psihologii din Olt se pun la dispoziția celor care nu mai pot face față crizei coronavirusului

Colegiul Psihologilor din România și Spitalul Județean de Urgență Slatina au deschis în colaborare o linie telefonică Helpline, care poate fi apelată de cei care simt că au nevoie de ajutor pentru a face față presiunii psihice din ce în ce mai mari.

Linia telefonică este disponibilă începând de vineri, 27 martie 2020, fiind invitați să sune cei care simt că au nevoie de ajutor.

„Spitalul Județean de Urgență Slatina în parteneriat cu Colegiul Psihologilor din România – Filiala Olt anunță că, începând cu data de 27.03.2020, pune la dispoziția persoanelor aflate într-o situație de risc (perceput sau real), datorită infecției cu COVID-19, o linie telefonică de urgență (helpline) cu scopul de a oferi asistență și suport psihologic, pentru a depăși situația de criză în care se află. Numărul de telefon, la care persoanele pot suna, de luni până vineri, în intervalul: 08:00 – 14:00, este: 0757.309.555“, a anunțat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Psihologii implicați în program vor evalua, de asemenea, de la distanță, și starea persoanelor aflate în carantină instituționalizată. Se va proceda la telescreening, prin instrumente de comunicare prin internet (Skype, Whatsapp, Facebook), iar persoanele carantinate vor primi recomandări adaptate problematicii identificate de la specialiști în sănătate mintală (psihiatri, psihologi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS