13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Ambulanţierii au nevoie de ajutor

Olt: Ambulanţierii au nevoie de ajutor

Ambulanțierii Serviciului Județean Olt fac apel la cei care își pot oferi ajutorul, pentru că cei aflați în prima linie au nevoie de echipamente, materiale sanitare, dar și de aparate de dezinfectat performante.

Numărul solicitărilor în legătură cu patologia COVID-19 deja încep să se înmulțească, iar ambulanțierii, aflați chiar în prima linie a „frontului“, au nevoie de protecție în fața acestui pericol nou. Stocurile de materiale se epuizează, angajații care pleacă spre solicitare sunt din ce în ce mai înspăimântați de pericolul pe care îl au de înfruntat. Ar avea nevoie de orice le este în aceste zile de folos în lupta împotriva noului coronavirus, dar mai ales de aparate performante necesare pentru dezinfectarea autospecialelor. La acest moment, autospeciala rezervată cazurilor care au legătură cu patologia COVID-19 este dezinfectată cu pompe obișnuite, deși există în piață tehnologie performantă și nu foarte costisitoare.

Prin creșterea numărului de intervenții care necesită echipament de protecție a personalului Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Olt, s-a făcut un apel către firme, asociații, persoane etc. care pot dona bani sau echipamente cum ar fi:

  • combinezoane protecție particule fine,
  • măști de înaltă protecție FFP2,
  • FFP3 sau chirurgicale,
  • mănuși nesterile,
  • ochelari sau viziere.

Unde se fac donaţiile

„Avem nevoie urgent de aparate pentru dezinfecția autosanitarelor la revenirea de la solicitarea care a presupus transportarea sau evaluarea pacienților suspecți sau diagnosticați cu Covid-19. Fiind instituție publică, modalitatea legală prin care putem primi sponsorizări este prin intermediul Sindicatului Ambulanța Olt, CUI 12163540 cont deschis la CEC BANK – RO 12CECEOT0131RON0093990, Al Tineretului, nr. 1 Slatina.

Pentru detalii suplimentare apelați tel. 0249/433302/0745088163/0745169644 sau la sediul SAJ Olt strada Aleea Tineretului1A Slatina, Olt. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat! Suntem în prima linie și avem nevoie să ne protejăm eficient pentru voi!!! Acum este momentul să acționăm împreună pentru a salva mai multe vieți!!!“, este mesajul Sindicatului Ambulanța Olt către cei care își pot oferi ajutorul, oricât de mic.

Orice ajutor cât de mic poate fi salvator


Aparatele care ar fi necesare, la acest moment, fiecărei stații costă aproximativ 5.000 euro/bucată, iar alte stații din țară au reușit să le cumpere din donații. „Vă dați seama ce ar însemna să îmbolnăvești o tură sau o jumătate de stație?!“, spune liderul sindicatului, Marian Lazăr, care dă asigurări că orice ajutor, oricât de mic, poate fi salvator pentru salvatorii aflați în prima linie.
„Nu ne gândim la sume mari, orice ajutor e binevenit: 10 mănuși, 10 viziere, trei costume… Chiar și o vorbă bună ne ajută, să știți, în aceste zile în care tuturor ne este greu“, a mai spus Lazăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS