18.8 C
Craiova
marți, 4 august, 2020
Știri de ultima oră Local Olt 51 de sancțiuni contravenționale, aplicate pentru nerespectarea Ordonanţei Militare

51 de sancțiuni contravenționale, aplicate pentru nerespectarea Ordonanţei Militare

Polițiștii și jandarmii olteni au efectuat, în data de 24 – 25 martie, în intervalul orar 22.00 – 6.00, acțiuni ce au avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanță Militară. În urma acțiunilor desfășurate pe această linie, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 56.500 de lei.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, prin patrule mixte sau independente, execută zilnic misiuni de ordine publică. Sunt prezenți în stradă peste 600 de polițiști și jandarmi.

În urma activității desfășurate, au fost verificate peste 1200 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu. 

Alte trei persoane care nu au fost găsite la domiciliu, cărora li se instituise măsura de izolare, au fost plasate în carantină forțată, sub pază, pentru alte 14 zile. Suplimentar, acestea au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei.

De asemenea, au fost efectuate 96 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate, nefiind aplicate sancțiuni.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, au organizat o acțiune în urma căreia au depistat în flagrant doi bărbați din Municipiul Slatina, în timp ce încercau să vândă echipamente medicale de protecție, respectiv 110 bucăți măști de protecție 3M, fără a deține documente de proveniență și fără a fi autorizați să efectueze astfel de activități de comerț. Aceștia solicitaseră în schimbul măștilor de protecție suma de 5.700 de lei, prețul de comercializare mai mare față de perioada anterioară declanșării situației epidemiologice actuale. Măștile de protecție au fost indisponibilizate.

Cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 10.000 lei, pentru nerespectarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Aproape 200 de cadre medicale, confirmate cu COVID-19 la...

Şase focare de coronavirus sunt active în...

ȘTIRI GdS

Olt: Prins băut și fără permis la volan

Polițiștii au depistat, ieri, un bărbat, de 42 de ani, din orașul Balș, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei...
00:00:16

Un tren cu 40 de călători a luat foc

În această după-amiază un tren staționat în gara Vlăduleni a luat foc. În tren se aflau aproximativ 40 călători care au ieșit...

Copil de 9 luni, ucis într-un accident rutier

Copil de 9 luni, ucis într-un accident rutier

Cinci autoturisme noi au fost repartizate IPJ Olt

Cinci autoturisme marca DACIA LOGAN 0.9 Tce, au fost repartizate Inspectoratului de Poliție Județean Olt, autovehicule destinate înnoirii parcului auto al Poliției...

Olt: O bătrână, găsită după 24 de ore de...

Un bărbat din comuna Bărăști a sesizat, ieri, prin apel SNUAU 112 că, mătușa sa, o femeie în vârstă de 85 ani,...

Bărbat ajuns la spital, după ce a fost bătut...

Un bărbat de 37 de ani din orașul Corabia a fost bătut și apoi închis în subsolul unui blc, de unde nu...