17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Peste 2000 de persoane sunt monitorizate

Olt: Peste 2000 de persoane sunt monitorizate

Număr total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere se ridică astăzi la 2122.

  • Număr persoane izolate la domiciliu: 1305
  • Număr persoane ieșite din autoizolare: 730
  • Număr persoane carantinate: 87

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

49 de sancţiuni, aplicate azi noapte

În acest sens, Inspectoratul de Poliției Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean, au efectuat, luni seara, începând cu orele 22,00, o acțiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, ce a avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2/2020.

Ca urmare a acțiunii desfășurate în data de 23.03.2020, în intervalul orar 22.00-06.00, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 28.500 de lei.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Olt, prin patrule mixte sau independente, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor măsurile stabilite de Ordonanța Militară nr. 1/17.03.2020 și Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020, fiind prezenți în stradă peste 400 de polițiști și jandarmi.

În urma activității desfășurate, în ultimele 24 ore, au fost verificate 1150 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu și au fost efectuate 96 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate, privind modul de respectare a interdicției prevăzută de Ordonanța Militară nr. 2/2020.

S-au aplicat 3 sacțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei pentru 3 fapte de natură economică privind nerespectarea măsurii de suspendare a activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri.

Evidenţa persoanelor peste 65 de ani

Prefectul Județului Olt, Florin Constantin Homorean, a transmis o circulară tuturor autorităților publice locale prin care a solicitat punerea în aplicare a art. 8 din Ordonanța Militară nr. 2/2020. Astfel, autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice, să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor și să asigurea sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. În urma identificării persoanelor sus menționate, autoritățile administrației publice locale vor transmite Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt, săptămânal, lista actualizata și problemele deosebite identificate.

Facem, din nou, apel la persoanele izolate la domiciliu, carantinate sau internate să respecte măsura de interzicere a ieşirii din locaţia în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus Covid-19.

Vă rugăm să respectați regulile elementare de conduită și de igienă și să nu părăsiți locuința decât dacă este neapărat necesar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS