12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltȘomaj tehnic la Pirelli Slatina. 4.000 angajați rămân acasă

Șomaj tehnic la Pirelli Slatina. 4.000 angajați rămân acasă

Firma Pirelli, cel mai mare angajator din județul Olt, a decis să-și trimită cei aproximativ 4.000 angajați în șomaj tehnic, în contextul Covid-19.

Decizia a fost transmisă în această dimineață, 18 martie 2020, și îi viozează pe tioți angajații companiei, care vor rămâne acasă până al sfârșitul lunii martie, cel puțin aceasta este decizia adoptată la acest moment. Pe perioada șomajului tehnic vor fi plătiți de către companie cu 75% din salariu.

„Pirelli Slatina anunță suspendarea activității fabricii, în perioada 23-31 martie 2020, în contextul îngrijorărilor recente legate de răspandirea COVID-19, dar și a încetinirii solicitarii produselor, pe piața auto.
În afara măsurilor de prevenție a contaminarii cu COVID-19 aplicate deja în interiorul fabricii, Pirelli Slatina anunță că reluarea activității de producție se va face cu un numar cât mai redus de angajați, tocmai pentru a putea garanta standarde cât mai ridicate de protecție a propriilor angajați, asigurând în același timp și furnizarea produselor solicitate.
Compania Pirelli va monitoriza constant evoluția situației și este pregatită să intervina cu măsuri suplimentare daca va fi necesar“, au transmis reprezentanții companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS