16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPregătiri pentru următorul scenariu de intervenție la SJU Slatina

Pregătiri pentru următorul scenariu de intervenție la SJU Slatina

Spitalul Județean de Urgență Slatina se pregătește pentru momentul în care intervenția în gestionarea Covid-19 va trebui susținută și de spitalele locale.

Un container a fost adus și instalat în curtea SJU Slatina, în proximitatea Unității de Primiri Urgențe. Aici ar urma ca în cazul intervenției conform scenariului 3 din metodologie privind gestionarea noului coronavirus să se realizeze triajul pacienților. Este vorba de triajul pacienților cu patologie respiratorie, pe măsură ce numărul pacienților diagnosticați cu Covid-19 va crește așteptându-se și o înmulțire a pacienților, contacți ai acestora, fie că știu, fie că nu, care să vină la unitățile de primiri urgențe. Se va încerca astfel evitarea contaminării pacienților cu altă patologie care în mod curent ajung la UPU.

La acest moment pacienții suspecți de Covid-19 ajung în spitale cu ambulanțe echipate special. Autoritățile apelează în continuare la populație ca în cazul în care se suspectează că ar fi contractat Covid-19 să apeleze la 112 și să nu se prezinte direct la spital. La SJU Slatina nu este tratat în prezent niciun pacient diagnosticat cu Covid-19.

În județ sunt doi pacienți confirmați cu noul coronavirus, ambii internați la Craiova. În momentul în care capacitatea spitalelor regionale desemnate să trateze această patologie va fi depășită, cel mai probabil toate spitalele cu secție de Boli Infecțioase vor trata astfel de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS