3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Instituțiile limitează activitatea cu publicul

Olt: Instituțiile limitează activitatea cu publicul

Mai multe instituții au anunțat că limitează activitatea de relații cu publicul, în contextul Covid-19. Primele care au anunțat astfel de măsuri sunt Inspectoratul de Poliție Județean, Casa de Pensii Olt, Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Olt.

Cetățenii care au de rezolvat probleme diverse care presupun deplasarea la instituțiile publice ar trebui să se gândească de două ori dacă nu cumva pot amâna aceste deplasări sau dacă nu pot rezolva în alt mod problema. Instituțiile au început deja să anunțe că restrâng activitatea cu publicul, mutând interacțiunea cu cetățenii pe Internet.

„Începând cu data de 11 martie, având în vedere contextul actual, activitățile de relații cu publicul și audiențele se vor desfășura doar pentru situații urgente, care nu suportă amânare.

Măsura se aplică atât la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cât și la sediile polițiilor municipale și orășenești.

Pentru a depune o cerere, reclamație sau sesizare, vă rugăm să folosiți serviciul poștal sau poșta electronică, utilizând adresa de email [email protected]“, a anunțat IPJ Olt.
Aceeași măsură a adoptat-o și Direcția Generală de Assistență și Protecția Copilului Olt, care a transmis inclusiv primăriilor noile directive. Instituția a postat pe site-ul oficial anunțul că transferă o parte din activitatea cu publicul în mediul electronic. Pentru cetățenii care nu sunt familiarizați cu acest mod de lucru, sunt puse la dispoziție mai multe numere de telefon pentru a afla cum altfel își pot rezolva problema.

Se suspendă audiențele la Case de Pensii Olt

„Având în vedere Dispoziția Metodologică nr. 6377/ANDPDCA/09.03.2020 a Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, de a asigura unele măsuri pentru prevenirea și combaterea infecțiilor de natură virală, precum și numărul mare de petenți care se deplasează din întreg județul la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt (DGASPC Olt) pentru a solicita informații sau a depune documente, începând cu data de 10.03.2020, activitatea de relații cu publicul este recomandată să se facă doar prin telefon, fax, e-mail sau corespondență poștală, până la data de 31.03.2020 inclusiv.

Toate documentele se pot transmite prin fax: 0249412692 , e-mail: [email protected], sau prin corespondență poștală la adresa: Slatina, str. Drăgănești, nr. 7, jud. Olt, iar formularele necesare pot fi descărcate de pe site-ul DGASPC Olt www.dgaspc-olt.ro, rubrica Informații utile – Notă de acte, în funcție de serviciul solicitat.
În sprijinul persoanelor care au nevoie de informații, programul de audiențe telefonice: 0372713562, 563, 564, 565, 0349408182 , va funcționa, în zilele de luni până joi, în intervalul orar 08:00 – 16:30, și vineri, în intervalul orar 8.00 – 14.00, precum și Telefonul de urgență 0800800564, de luni până duminică, în intervalul orar 08.00 – 22.00“, este anunțul postat pe site-ul DGASPC Olt.

Nici la Casa Județeană de Pensii Olt nu va mai fi aglomerație. Instituția a anunțat că suspendă audiențele și că îi aștepată pe cetățeni la ghișee doar pentru a depune documentele privind dreptul la pensie sau pentru a cumpăra biletele de tratament. În continuare rămâne deschisă publicului și casieria, pentru acordarea ajutoarelor de deces, însă se încearcă limitarea la maximum a interacțiunii directe, cetățenii fiind invitați să se adreseze telefonic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS