21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Peste 700 de sancţiuni contravenţionale, aplicate în 48 de ore

Olt: Peste 700 de sancţiuni contravenţionale, aplicate în 48 de ore

Sancțiuni contravenționale în valoare de 276.000 de lei aplicate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în mai puțin de 48 de ore. 37 de permise de conducere au fost reținute.

Polițiștii olteni au intensificat, pe 5-6 martie, activitățile în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, pe parcursul celor două zile, peste 250 de polițiștii rutieri, de ordine publică și de investigare a criminalității economice au fost prezenți atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru asigurarea vizibilității în mediul stradal, precum și pentru prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală sau contravențională.

În urma neregulilor constatate, ofițerii și agenții de poliție au aplicat 732 de sancțiuni contravenționale. Pentru încălcarea legislației privind circulația pe drumurile publice, polițiștii rutieri au aplicat 236 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au încălcat regimul legal de viteză, 14 celor care au efectuat depășiri neregulamentare, iar aproximativ 60 au fost aplicate celorlalte categorii de participanți la trafic, respectiv 12 pietonilor, 28 bicicliștilor și 18 căruțașilor. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 276.000 de lei.

Totodată, polițiștii au reținut 37 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 28 de certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS