21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă persoane care au călătorit în avion cu cetățeanul italian, izolate la domiciliu în Olt

Două persoane care au călătorit în avion cu cetățeanul italian, izolate la domiciliu în Olt

Două persoane care au ajuns în România, în 18 februarie 2020, călătorind în avionul în care s-a aflat și cetățeanul Italian de 71 ani diagnosticat în 25 februarie, în Italia, cu pneumonie virală determinată de Covid-19, sunt în monitorizarea DSP Olt.

Cele două personae sunt contacți indirecți cu pacientul considerat la acest moment ca fiind „pacientul 0“ în România. Sunt asimptomatici, izolați al domiciliu și monitorizați direct de specialiștii DSP Olt.

„Am fost anunţaţi de faptul că doi olteni au intrat în contact cu italianul. Aceştia au zburat în acelaşi avion cu bărbatul confirmat cu coronavirus. Compania aeriană a trimis către DSP Dolj lista cu toţi călătorii din acest avion. DSP Dolj ne-a informat că printre călători s-au aflat şi cele două persoane din Olt. Ei sunt contacţi indirecţi, adică au mai avut alte două persoane până la bolnav atât în faţă, în spate, stânga şi dreapta. Cei doi sunt izolaţi la domiciliu şi nu prezintă simptome”, a declarant medicul-șef al DSP Olt, dr. Marinela Madan.

Conform declarațiilor prefectului Florin Homorean, în județul Olt erau, înainte de orele prânzului, 78 persoane isolate la domiciliu (față de 58 persoane în cursul zilei de ieri), toate monitorizate de DSP. Pentru nicio persoană nu s-a impus până la acest moment carantina în spații speciale, desi județul Olt are două astfel de spații, cu o capacitate de aproximativ 53 locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS