16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOLT: Spitalul Județean de Urgență Slatina reface stocul de materiale sanitare

OLT: Spitalul Județean de Urgență Slatina reface stocul de materiale sanitare

Conducerea SJU Slatina a anunțat că a comandat noi cantități de materiale sanitare, având în vedere pe de o parte noua amenințare, COVID-19, iar pe de alta sezonul gripal care aduce în fiecare zi la cel mai mare spital din județul Olt zeci de personae cu patologie respiratorie.

Spitalul Județean de Urgență Slatina a comandat 300 măști FFP3 (măști cu protecție suplimentară), 200 combinezoane care asigură protecție complete, 200 buc. ochelari de protecție facial, 200 buc mănuși high risk protection cu manșetă lungă, 30.000 bucăți măști simple și patru termometre cu infraroșu.

La acest moment există pe stoc 20 de combinezoane speciale și alte elemente de echipament special, acestea intrând în dotarea SJU Slatina la momentul la care în Românai s-a dat alertă pe amenințarea Ebola.Vestea bună este că toate produsele comandate ar urma să intre în gestiunea spitalului într-o săptămână, chiar dacă pe piață se manifestă o criză acută de aprovizionare la distribuitori cu asemenea produse. Prețul, însă, a crescut, spun surse neoficiale. 

Cereți asistență medical la domiciliu dacă suspectați o invecție cu COVID

„SJU Slatina a comunicat către DSP Olt stocul existent de substanțe antiseptice și dezinfectante. Nu există în acest moment lipsuri în aprovizionarea cu produse biocide.

SPIAAM a transmis operativ către UPU, Boli Infecțioase, Pediatrie, toate actualizările apărute la definițiile de caz privind infecțiile cu Coronavirus Covid-19, precum și lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă“, a menționat conducerea SJU Slatina într-un comunicat de presă transmis, precizând de asemenea că a efectuat un instructaj privind măsurile practice necesar a fi respectate la nivelul UPU.

Măsurile adoptate la nivelul spitalului sunt următoarele:- s-a identificat un spațiu cu destinația de izolare a cazului suspect, – s-a asigurat dotarea permanentă a  acestui spațiu cu materiale sanitare necesare izolării de urgență cât și cu produse biocide,-  s-a stabilit componenţa echipei care va veni în contact cu cazul, – s-au stabilit pașii obligatorii ce trebuie urmați de la apariția unui eventual caz suspect până la preluarea acestuia de către mijlocul de transport specializat în vederea transportului către unitățile sanitare desemnate în gestionarea cazurilor inițiale.„Facem apel la profesionalismul specialiștilor din domeniul sanitar, medicilor de familie, structurilor centralizate şi de responsabilitate socială, să transmită doar informațiile preluate de la nivelul comunicatorilor oficiali.

De asemenea, sfătuim să se respecte cu strictețe măsurile de izolare solicitate de autorități, acolo unde este cazul, de a solicita și acorda asistență medicală la domiciliu, fără prezentarea la unitățile medicale în cazul modificării stării de sănătate apărută în perioada de autoizolare sau carantină“, mai spun oficialii SJU Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS