10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarul crimelor de la Caracal se va judeca la Tribunalul Olt

Dosarul crimelor de la Caracal se va judeca la Tribunalul Olt

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat, marți, 18 februarie 2020, asupra cererii de strămutare de al Tribunalul Olt a procesului celor două crime comise la Caracal, respingând solicitarea părinților Alexandrei Măceșanu.

Ion și Tudorița Măceșanu au cerut strămutarea procesului de al Tribunalul Olt, invocând temerile conform cărora Gheorghe Dincă, autorul infracțiunilor de crimă, viol, trafic de persoane, profanare de cadavre, ar avea legături în lumea justiției la nivel de județ și că procesul nu ar fi unul corect dacă rămâne să se judece la Slatina.

Respinge, ca nefondată, cererea de strămutare formulată de petenţii Măceşanu Tudoriţa şi Măceşanu Ion. Obligă pe fiecare petent la câte 25 lei cheltuieli de judecată avansate de stat. Conform art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, în sumă de câte 313 lei fiecare, rămân în sarcina statului şi se vor vira către Baroul Dolj din fondurile Ministerului Justiţiei. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.02.2020“, au stabilit, în schimb, magistrații olteni.

În sala de judecată, Gheorghe Dincă a spus că nu are nicio legătură cu interlopii din Olt și că dorește ca Tribunalul Olt să-l judece pentru faptele sale, în vreme ce complicele său a lăsat la latitudinea instanței această decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS