18.8 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Pesta porcină a ajuns la Vișina, localitatea în care deputatul Stănescu are o fermă de porci

Pesta porcină a ajuns la Vișina, localitatea în care deputatul Stănescu are o fermă de porci

Două focare de pestă porcină africană au apărut în localitatea Vișina în care deputatul Alexandru Stănescu deține o fermă de porci. Focarele nu au fost deocamdată confirmate de laboratorul central.

Cele două focare au apărut în două gospodării tradiționale, medicii veterinari acționând la nivelul localității. Suspiciunile au apărut în urma analizelor de laborator realizate la nivelul DSVSA Olt, noi probe mergând spre confirmare la laboratorul central.
S-au instituit zona de protecție pe o rază de 3 kilometri în jurul focarului și zona de supraveghere de alți 10 kilometri de la limita celei de protecție, astfel: zona de supraveghere – Vișina, Vișina Nouă, Fondul de Vânătoare 54 Vișina (dar care nu ar avea efective de mistreți). În zona de supraveghere intră: Brastavățu, Vădastra, Obîrșia, Vădăstrița și Corabia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Filmările la „Avatar 3“ sunt gata „95 la sută“,...

Filmările la „Avatar 2“ s-au încheiat, a...

ȘTIRI GdS

Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute...

Alegeri locale Craiova. Procentele anunţate aseară în urma exit-pollurilor nu prea bat cu cele rezultate la numărătoarea paralelă a partidelor.

Noi sensuri unice pe câteva străzi din Craiova

Primăria Craiova a anunţat că începând cu data de 1 octombrie se vor institui sensuri unice pe câteva străzi din municipiu. Reglementarea...

Câte patru partide au intrat în CL Târgu Jiu...

Câte patru partide au intrat în Consiliul Local (CL) Târgu Jiu, respectiv în Consiliul Județean (CJ) Gorj. Primar la Târgu Jiu a...

Cum va arăta noua componenţă a Consiliului Local Craiova

Noua componenţă a Consiliului Local Craiova. PSD va avea zece mandate de consilieri locali în noua legislatură, iar PNL - nouă.

Zeci de locuitori din Deveselu s-au dus la mormântul...

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Primarul din Sadova a murit la câteva ore după...

Eugen Safta, primarul comunei Sadova, din județul Dolj, a murit în cursul acestei nopți. Edilul, care candidase din...