11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectoratul școlar „contorizează“ cazurile de gripă

Inspectoratul școlar „contorizează“ cazurile de gripă

Inspectoratul Școlar Județean le-a cerut directorilor de școală să raporteze zilnic numărul de absenți pe motive de boală și numărul suspiciunilor de gripă, după ce la începutul săptămânii a apărut, într-o școală din Slatina, prima suspiciune în urma efecturării unui test rapid.

Miercuri, 22 ianuarie 20202, la IȘJ Olt au fost raportate trei cazuri suspecte de gripă la copii care frecventează colectivitățile, unul la Școala Gimnazială „George Poboran“, unul la GPP nr. 2 Slatina și un al treilea la Școala Gimnazială Sârbii Măgura – Vitănești, și alte câteva zeci de viroze respiratorii. Copiii afectați absentează, fiind tratați la domiciliu.

La Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe de altă parte, s-au înregistrat în urma prezentărilor de marți, 21 ianuarie 2020, alte trei suspiciuni de gripă la copii (s-au aplicat teste rapide, rezultatul fiind pozitiv). Acești pacienți au primit tratament antiviral, urmând medicația acasă, pentru că sunt forme ușoare de boală, după cum a precizat epidemiologul SJU Slatina,. Dr. Cătălin Pătru. Medicul recomandă, de altfel, cu atât mai mult în cazul gripei, dar și în cazul virozelor, în primul rând izolarea la domiciliu a celor afectați, pentru a grăbi pe de o parte refacerea, dar mai ales pentru a stopa răspândirea virusului în colectivitate.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cei ai Inspectoratului Școlar Județean au fost convocați, miercuri, în ședință la Prefectura Olt, pentru a se pune la cale un plan comun de acțiuni în vederea limitării răspândirii gripei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS