11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUSR și-a anunțat candidatul pentru Primăria Slatina

USR și-a anunțat candidatul pentru Primăria Slatina

A treia formațiune politică din Slatina care își anunță candidatul pentru alegerile locale din vară este USR. Un tânăr de 33 ani și-a asumat lupta pentru fotoliul de primar.

Uniunea Salvați România (USR) și-a anunțat luni, 20 ianuarie 2020, candidatul pentru funcția de primar al municipiului Slatina. Acesta este Valentin George Bucicoiu și are 33 ani.
„Sunt născut și crescut în Slatina.

Provin dintr-o familie de oameni muncitori, am doi frați: un frate polițist, o soră asistent medical. Sunt absolvent al Liceului Economic „Petre S. Aurelian“ din Slatina, după care am obținut o licență în Drept, un master în Dreptul Afacerilor. De profesie sunt practician în insolvență și sunt asociatul coordonator al unei asociații de practicieni în insolvență. Din 2013 a trebuit să mă mut cu serviciul în București, dar revin în fiecare săptămână acasă, pentru că acasă va fi și o să rămână întotdeauna Slatina“, a spus candidatul care s-a înscris în USR în noiembrie 2019, moment în care a și hotărât să candideze.

În lupta internă a avut doi contracandidați, a spus liderul USR Olt, Silviu Anton, Bucicoiu fiind, a mai spus Anton, cel mai probabil candidatul alianței USR-PLUS pentru Slatina.

Deși nu a venit cu un program clar în fața jurnaliștilor, menționând că urmează să-l prezinte curând, tânărul practician în insolvență a dezvăluit ce l-a mânat să își asume lupta:

„Candidez pentru că m-am săturat să stau pe margine, m-am sătirat să fiu comentator și vreau să schinb starea de fapt a lucrurilor, vreau să ajut la reconstrucția Slatinei, să devenim un oraș european, prosper și modern. Vreau să îmi întemeiez o familie și aș vrea ca și copiii și nepoții mei să trăiască în Slatina, dar pentru asta am obligația să le las moștenire un oraș modern, nou, verde, în care oportunitățile unei educații și unei cariere să fie la nivel cu orice oraș din vestul Europei“, a mai spus Bucicoiu.

USR Olt a reușit să fie surpriza alegerilor Europarlamentare în Slatina, unde s-a clasat pe locul III după numărul de voturi, la diferență foarte mică de PNL, locul III revenindu-i și la nivel de județ. Lucrurile nu au mai stat la fel, în schimb, la alegerile prezidențiale din toamna trecută, când USR a trecut la nivel județean pe 4, locul III fiind câștigat de candidatul independent Mircea Diaconu (susținut de ALDE și Pro România).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS