6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn copil de 7 ani blocat în apartament, la etajul 4, salvat de pompieri

Un copil de 7 ani blocat în apartament, la etajul 4, salvat de pompieri

Pompierii ISU Olt au evitat o tragedie, reușind să intre într-un apartament situat la etajul IV al unui bloc din Slatina în care o fetiță de 7 ani a rămas blocată. Pe aragazul pornit se afla o oală cu mâncare.

Totul a pornit de la decizia mamei de a face cumpărături de ultimă oră la magazinul din cartier. Femeia avea în plan să lipsească doar câteva minute, cât să cumpere cele necesare, lăsând o oală cu mâncare pe aragazul pornit. A plecat însă fără cheie, iar ușa s-a închis automat în urma sa.

Fetița de 7 ani rămasă acasă nu a reușit, la rândul ei, să deschidă ușa pe interior, așa că mama, speriată, a sunat la 112, cerând ajutorul pompierilor. Aceștia au intervenit cu o autospecială dotată cu o scară, reușind să pătrundă în apartament prin escaladarea ferestrei.

Totul s-a încheiat cu bine, pompierii deschizând ulterior ușa. Întregul episod a fost făcut public de pompieri pe contul oficial de Facebook al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.
„Astăzi împărtășim cu dumneavoastră o misiune finalizată cu succes, dar care putea avea consecințe dintre cele mai grave…

În această seară o femeie a apelat Numărul Unic 112 și a anunțat că fetița dumneaei, în vârstă de șapte ani și cățelul familiei, au rămas blocați în apartament și pe aragazul, lăsat în funcție, se află și o oală cu mâncare.

Mobilizare generală în rândul pompierilor Detașamentului Slatina și în câteva minute o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru descarcerare au ajuns la blocul situat pe strada Cuza Vodă, din municipiul Slatina.

Cu ajutorul autospecialei pentru intervenție și salvare de la înălțime, salvatorii au escaladat geamul balconului aflat la etajul patru și au reușit să pătrundă în locuință.

Fetița și cățelul erau în afară oricărui pericol și aragazul a fost oprit la momentul potrivit.

Reamintim cetățenilor că siguranța copiilor trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare familie, aceștia fiind o categorie vulnerabilă!

P. S. Vă asigurăm că fetița zâmbea în fotografie, dar pentru protecția acesteia am preferat variantă cu „emoji”„, este postarea pompierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS