12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGheorghe Dincă ajunge în arestul IPJ Olt

Gheorghe Dincă ajunge în arestul IPJ Olt

Gheorghe Dincă, suspectul de crimă din dosarul celor două crime de la Caracal, ajunge joi, 16 ianuarie 2020, în arestul IPJ Olt, urmând ca vineri, 17 ianuarie 2020, să fie prezentat Tribunalului Olt pentru verificarea măsurii arestului preventiv. După ce această procedură va fi îndeplinită. Dincă va ajunge, cel mai probabil, în Penitenciarul Craiova, iar aceasta ar fi cea mai mare spaimă a inculpatului.

Dosarul celor două crime a fost trimis în instanță, împotriva lui Gheorghe Dincă fiind formulate opt capete de acuzare care vizează omorul, violul, traficul de minori și traficul de persoane și profanarea de cadavre.

Procurorii au stabilit că Gheorghe Dincă este cel care a luat-o cu mașina sa, din Caracal, pe Luiza Melencu, fata de 18 ani, din Dioști, județul Dolj, în 14 aprilie 2019. A sechestrat-o și a violat-o timp de câteva zile, ulterior omorând-o și arzându-i trupul în incineratorul artizanal din curtea sa, pe care îl folosea pentru a arde inclusiv metale.

Pe Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani din Dobrosloveni, a luat-o cu mașina în 24 iulie 2019, a dus-o de asemenea la locuința sa și a omorât-o în 25 iulie 2019, după ce de asemenea ar fi violat-o. Dincă a mărturisit cele două crime în 28 iulie 2019, acea declarație reluând-o și în cursul lunii noiembrie, pentru ca doar cu câteva zile înainte de a fi înaintat rechizitoriul către judecători să revină și să spună de fapt nu ar fi omorât-o pe Luiza Melencu și că aceasta ar fi fost răpită din locuința sa, declarație pe care procurorii au demontat-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS